Home Vrijheid (Re) connecten met je intuïtie, waarom zou je en hoe doe je dat dan?

(Re) connecten met je intuïtie, waarom zou je en hoe doe je dat dan?

by Renske Reniers
(Re) connecten met je intuïtie, waarom zou je en hoe doe je dat dan?

De afgelopen 11 dagen heb ik samen met een hele bijzondere groep mensen een reis gemaakt met en naar ons intuïtie. Die stem die het allerbeste met ons voorheeft, dat gevoel van liefde en blijdschap die we vanbinnen uit kunnen ervaren.

(Re) connecten met je intuïtie, ik zou bijna willen zeggen dat dat ons geboorterecht is – is iets dat we in het alledaagse leven vaak ‘vergeten’; iets dat er zomaar bij inschiet, daar ben ik althans achter gekomen in mijn eigen leven, vaak omdat ik me dan liet leiden door – wat ik even simpel vertaal – als mijn hoofd.

1 december om 11:11 uur start ik weer met een groep. Waarin je op een laagdrempelige manier, elke dag van mij een opdracht, meditatie en video ontvangt. Aanmelden: renske@wijseneigen.com

Waarom voelt het moeilijk om te (re) connecten met je intuïtie?

Omdat de meesten van ons – inclusief ikzelf – zijn opgegroeid met (onbewust) leven vanuit ons hoofd. Wist je dat we gemiddeld zo’n 50.000 gedachten per dag hebben en dat deze gedachten ons geheel onbewust naar gister of ergens anders in het verleden of naar iets in de toekomst wijzen?

Onze gedachten zijn een soort langspeelplaat die zich soms een heel leven kan afspelen, deze gedachten worden geheel als vanzelf aangestuurd door dingen die we vroeger hebben aangeleerd, zinnen die we vaak hoorden, dingen die onze ouders en opvoeders en onze omgeving deden of zeiden en deze maakt overuren. Geheel onbewust.

Mijn hoofd dat op zijn beurt me allerlei dingen vertelt (en misschien vertelt jouw hoofd jou hetzelfde) als…

‘het is nu niet de goede tijd…’

‘NEEE, dat gaan we niet doen, je hebt altijd naar mij geluisterd, ik ben zo lang de baas geweest en nu wil jij andere keuzes maken en dat vind ik echt heel spannend’

‘ik heb geen tijd…’

 

Ik heb enorm lang naar mijn hoofd geluisterd, geheel onbewust natuurlijk. En ik zie en hoor het bij velen om me heen.

Persoonlijke ervaringen dat ik veel naar mijn hoofd luisterde (die misschien wel op die van jou lijken)...

 

→ ik liep onbewust in cirkeltjes, zette telkens wel een paar stappen, hield dat dan een tijdje vol: vol goede moed, energie en inspiratie

→ daarna verviel ik weer in mijn oude vertrouwde, veilige leventje

→ namen ‘angst en overtuigingen’ het over en stagneerde mijn proces

→ was meer op de buitenwereld gericht, want mijn binnenwereld leek te intens en gecompliceerd en dus eng

→ ik trok dezelfde patronen/mensen aan en dat maakte me eigenlijk moe, boos en verdrietig

 

–> Herken jij patronen en voorbeelden uit jouw leven dat je je laat leiden door je hoofd?

 

Het was én is – en ik kan inmiddels zeggen dat ik daar enorm dankbaar voor ben – het moment dat ik besloot om radicaal eerlijk naar en met mezelf te zijn. Dat mijn hoofd ervoor zorgde dat ik muren bouwde rondom mijn hart en het voelde alsof ik niet vrij kon bewegen. En door dit mechanisme dezelfde mensen en situaties aantrok.

Het was én is een uitnodiging naar binnen. En de weg naar binnen vraagt tijd. Moed. Ruimte.

Het vraagt om overgave (en dat is zo’n woord en begrip dat ons hoofd moeilijk kan uitstaan: want oude, vertrouwde en alle verinnerlijkte stemmen uit onze omgeving spreken en dat zorgt voor verwarring en verwarring kan enorm spannend aanvoelen) en luisteren naar je lichaam. In rust zijn. Jezelf die rust gunnen. Daar JA tegen zeggen en daar bewust voor kiezen.

Hoe weet je of het jouw intuïtie is die spreekt?

Alleen in momenten van rust en stilte, spreekt mijn intuïtie luid en duidelijk – althans pas dán hoor ik haar (en deze ging perioden koos ik vaak bewust nadat ik me met tijden moe, onrustig, vol spanning voelde). Mijn intuïtie blijkt zo haarscherp, dat ik ergens wel begrijp dat ik er eerder vaak niet naar durfde te luisteren.

Ze spreekt bij mij in boodschappen, in een gevoel van zijn en soms handelen, in ‘weten’ zonder te weten. Ze maakt zich bij mij ook kenbaar in heldere dromen, in contact met mijn Gidsen die ik eerder ook niet aan durfde te roepen, omdat ik daar bang voor was. Uit angst om een gekkie te zijn. Afgewezen te worden.

–> Hoe geeft jouw intuïtie jou boodschappen? Kun je daar een aantal voorbeelden van noemen?

Een gevoel dat ons aanmoedigt, je kunt hem vinden in het hier en nu en beslissingen flowen.

Het vraagt om stilte en bewustwording van onze gedachten, overtuigingen die zich vertalen in ons handelen.

En uit mijn eigen ervaring blijkt het heel waardevol om te onderzoeken wát het is dat mij tegenhoud om naar mijn intuïtie te durven luisteren.

–> Zijn dat stemmen van anderen? Is het de angst voor het onbekende? Is er een gevoel dat zo groots en spannend voelt die je uitnodigt om écht naar binnen te keren en terwijl je dat weet, je er toch vaker voor kiest om ervan weg te lopen?

(Re) connecten met intuïtie én de fasen van de maan:

Het intuïtie is een kwaliteit van de Ziel en het is een Vrouwelijke kwaliteit. Vrouwelijke kwaliteiten herken je oa. aan zachtheid, mildheid, acceptatie, vergeving en liefde. Let op, ook mannen hebben vrouwelijke kanten. Net als dat vrouwen ook mannelijke kwaliteiten bezitten.

Wist je dat de Maan het emotionele, vrouwelijke vertegenwoordigt? Daarom kan het helpen om de maanfasen te (her)kennen.

Een maand kent grofweg 8 verschillende maanfasen, waarvan ik voor nu mijn nieuwe maan en volle maan ritueel met je deel. Je kan hierover meer googlen en online is er veel informatie te vinden. Voor deze informatie heb ik een artikel uit de Happinezz gebruikt over De weg van de Maan.

  1. De nieuwe maan, die je je kunt voorstellen als een blanco canvas waarbij je heel bewust kunt stilstaan bij wat je wilt uitnodigen in je leven. Een ritueel dat ik daarvoor gebruik is letterlijk een wit blaadje pakken en alle woorden, zinnen en plaatjes opplakken die me inspireren. Daarnaast schrijf ik tijdens de Nieuwe Maan mijn wensen op en leg ik dat blaadje op mijn altaar tot Volle Maan, kom ik zo op. Sleutelwoorden: een schone lei, potentie, dromen.
  2. De jonge maansikkel (wassende maan) Sleutelwoorden: moed, vooruitgang, geloof.
  3. De eerste – kwartierfase Sleutelwoorden: uitdaging, vertrouwen, betrokkenheid
  4. De wassende- maanfase Sleutelwoorden: aanpakken, verbeteren, aanpassen
  5. De vollemaanfase, tijdens de vollemaanfase doe ik een kort ritueel waarbij ik mijn wensen die ik tijdens de nieuwe maan schreef in de brand steek (zodat ik ze meegeef aan het Universum en daarmee loslaat) Sleutelwoorden: resultaat, vergeving, dankbaarheid
  6. De afnemende-maanfase Sleutelwoorden: cyclus, ontspanning, aanvaarding
  7. De laatste-kwartierfase Sleutelwoorden: herwaardering, evenwicht, vertrouwen
  8. De afnemende- maanfase Sleutelwoorden: genezing, verzachting, overgave

 

–> Hoe zou je leven eruit zien als jij ervoor zou kiezen om vaker naar je intuïtie te luisteren?

Als je JA zou zeggen tegen dat wat je voelt?!

Als je de tijd en ruimte zou nemen om stil te staan bij je gevoelens, je wensen, verlangens, angsten en je intuïtie?

 

Een fijne manier om contact te maken met je lijf is meditatie en energetische massages.

Als je meer wilt lezen, download mijn gratis e-book hier.

Ik begeleid je graag naar je lijf, zodat je jezelf beter leert kennen en je vrijer voelt.

 

Vragen, opmerkingen, je hart luchten?

renske@wijseneigen.com

 

 

 

You may also like

Leave a Comment